OZFF & FIELD DAY

Cryout-widget-6Grundlovsdag var første gang vi i praksis afprøvede OZFF aktiviteten. Det vender vi tilbage til, her først lidt om hvad dette hersens FF nu er for noget.

WWFF (World Wide Flora & Fauna) er en international aktivitet, der så dagens lys tilbage i 2008. Jo, det har noget med blomster og bier at gøre, i hvert fald så langt at det handler om at være ude i naturen.

Vi kender til andre lignende aktiviteter hvor små og store øer eller bakketoppe og bjergtinder bliver aktiveret. Og så gælder det om at få forbindelse og samle point til et diplom.

FF er tilsvarende lokaliteter rundt i verden, typisk nationalparker eller tilsvarende naturområder, hvor driftige og modige radioamatører trodser naturens udfordringer og bringer radioaktivitet til området.

I Danmark har vi en gruppe under WWFF, nemlig OZFF. Her styrer man slagets gang og registrerer mulige radioaktive naturområder i det ganske danske land. Du kan besøge deres hjemmeside OZFF for at læse nærmere. Her findes bl.a. en liste over de danske områder, der er registreret.

OZFF gruppen blev etableret i august 2011 af 5P0O Steen og OZ7AEI Jakob. I OZ7SAC regi er det OZ2JUM, der er primus motor.

Hver lokalitet har sit eget nummer. OZFF-51 er således Søby Brunkulslejre, hvor vi som sagt prøvede kræfter med aktiviteten for første gang den 5. maj 2013. Det med første gang er særligt spændende, fordi der også er kamp om at få kontakt med en lokalitet første gang den er aktiveret.

På billederne kan du se lidt om aktiviteten.

 

 

 

Comments are closed