AT VÆRE RADIOAMATØR

Cryout-widget-3

At være radioamatør kan ikke beskrives med få ord, men dækker vel nærmest enhver person med interesse for naturvidenskab.

Naturligvis synes vores hobby at koncentrere sig om radiokommunikation, hvilket jo indebærer brug af elektronik til at kommunikere med andre mennesker. Så lidt interesse for elektronik hører også med.

Radiokommunikation er en meget vigtig del af et moderne samfund. Jo mere man ved om teknikken og hvordan den bruges bedst muligt, desto bedre kommunikation vil man opnå.

Radioamatører har grundlæggende tilladelse til at eksperimentere ned radioteknik, fordi man har dokumenteret sin viden og opnået en sendetilladelse (certifikat). Det er den formelle del, der adskiller radioamatører fra andre radiobrugere. Men det er også her hobbyen for alvor begynder, at eksperimentere betyder udvikling og forbedring af mulighederne.
En radioamatør lader sig gerne udfordre til, at forbedre rækkevidden på sin radio f.eks. ved at anvende en bedre antenne. Nogle sætter en forstærker bag, mens andre gør en sport ud af, at nå længst muligt med mindst mulig effekt.

At tale i radioen er blot en af rigtig mange muligheder.DSC02075 Selvom telegrafi kan lyde lidt gammeldags, så er det faktisk meget effektivt over store afstande. Man kan også sende billeder på forskellig måde og for den sags skyld gøre radioen til en del af Internettet. Mulighederne er mange, rigtig mange.

Er der lidt naturvidenskabsmand i dig og har du bare en smule pionerlyst og sund nysgerrighed så tag og bliv radioamatør. Vi hjælper gerne med prøven og en kop kaffe.

Comments are closed.