LDMOS – også til HF

DSC_9319 OZ8GW Leif Christensen har også gjort det – bygget et PA trin med den nye LDMOS transistor med det klingende navn MRFE6VP61K25H. Leif har koncentreret sig om HF båndene, for at give lidt mere “hørbarhed” til sin QROlle.

Efter at have forsøgt flere opstillinger, baseret på både lavpris-fets og mere traditionelle halvlederløsninger, blev Leif tilsyneladende træt af at skifte transistorer med regelmæssige mellemrum.

Rygtet om at den nye LDMOS transistor er en sejlivet fætter, kom også Leif for øre. Og indtil videre har den levet op til rygtet – Leif bruger stadig den første, omend dyrt indkøbte transistor, i sit PA trin. Leif fortæller om spændende oplevelser, men altså indtil videre uden større uheld.

DSC_9330Således beroliget kunne vi overvære Leif demonstrere konstruktionen. De ganske få watt fra QROllen i den ene side kunne sørme få meteret på Bird’en næsten helt i bund. Nu gør Leif ikke et stort nummer ud af at checke signalkvaliteten, men stoler på de beroligende rapporter han får på båndet fra nær og fjern.

Nu kører Leif heller ikke trinnet til grænserne. Måske med tidligere forsøg in mente, har Leif sikret sit PA trin på forskellig vis, mod overstyring og andre utilsigtede episoder.

Bag på trinnet sidder en køleplade, der ikke imponerer i størrelse. Alligevel oplevede vi kun den lille blæser snurre lystigt, i en kortere periode. OK det var ikke en contest situation, men alligevel.

Vi takker Leif for en spændende introduktion til en PA-trins løsning, der burde kunne eftergøres af mange loddekolbeekvilibrister.
DSC_9336DSC_9334DSC_9343DSC_9315

Comments are closed.